Personal tools

Aktie

From Wij vertrouwen stemcomputers niet


Deze pagina bevat verouderde informatie en wordt niet bijgehouden.

Op 7 maart 2007 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Een uitstekende gelegenheid om onze bezwaren nogmaals onder de aandacht te brengen. Op deze pagina vind je informatie over wat je kunt doen:

Beleefd protest in het stemlokaal

De kieswet voorziet in de mogelijkheid om bezwaar te maken, zodanig dat de voorzitter er notitie van moet maken in het proces-verbaal van het stembureau. We tekenen bij verkiezingen waarbij gebruik wordt gemaakt van de huidige stemmachines in zoveel mogelijk stemlokalen beleefd protest aan. Uiteraard kun je daarnaast gewoon je stem uitbrengen.

Lees meer over de mogelijkheid om bezwaar te maken op onze Protest pagina.

Stemtoerisme

Een duidelijk signaal dat we de huidige stemcomputers niet vertrouwen kan worden afgegeven door in een gemeente te gaan stemmen waar verkiezingen met papier en potlood worden georganiseerd. Als je tijdens de Provinciale verkiezingen in één van deze gemeenten wilt stemmen dan moet je in je eigen gemeente eerst een kiezerspas aanvragen. Met een kiezerspas kun je stemmen in alle stembureaus gelegen in dezelfde provincie. De pas bevat een gemeentestempel en een handtekening van de burgemeester. Hij is kosteloos op te halen bij het gemeentehuis in ruil voor je oproepkaart of stempas.

Meer over het stemmen in potloodgemeenten en het aanvragen van de kiezerspas lees je op onze Stemtoerisme pagina.


Overzicht van gemeenten met papier en potlood


Map.jpg

Wij