Personal tools

Media-overzicht: Augustus 2007

From Wij vertrouwen stemcomputers niet


Augustus 2007

20 augustus 2007 - Keulen eist oplossing voor verwoeste Nedap-stemmachines - Webwereld.nl
De stad Keulen wil een oplossing voor ruim driehonderd stemapparaten die door de stad Keulen aan Nederland zijn uitgeleend en in vlammen zijn opgegaan.
20 augustus 2007 - Keulen eist oplossing stemmachines - TC Tubantia
Bij de brand in juli in de Eibergse vestiging van Nedap zijn onder meer stemmachines van Keulen(D) in vlammen opgegaan. Deze stad eist nu een oplossing, schrijft de Kölner Stadt-Anzeiger.
16 augustus 2007 - Stemmachine wint VoComp - Technisch Weekblad
De eerste editie van de internationale wedstrijd VoComp 2007 (University Voting Systems Competition, een wedstrijd voor studenten om een veilige stemcomputer te ontwikkelen) is gewonnen door een team van twee Amerikaanse en een Canadese Universiteit. Het winnende open source systeem Punchscan is gebaseerd op een techniek die cryptograaf en teamlid David Chaum in de jaren tachtig in Nederland ontwikkelde voor anonieme tolheffing. Na het stemmen krijgt de kiezer als bewijs een deel van het stembiljet mee waaruit zijn keuze niet valt op te maken. Wel kan de kiezer achteraf via internet controleren of zijn stem is verwerkt (counted-as-cast) en dat deze ook daadwerkelijk zijn keuze was (cast-as-intended).
Wij