Personal tools

Media-overzicht: December 2007

From Wij vertrouwen stemcomputers nietDecember 2007

28 december 2007 - Stemcomputers komen ook in Duitsland onder vuur - Webwereld
Tijdens het 24ste Chaos Communication Congress roept Rop Gonggrijp Duitse actievoerders op tot verzet tegen stemcomputers. In Duitsland mogen de Nedap-stemcomputers, die daar een leidend marktaandeel hebben, nog steeds gebruikt worden.
17 december 2007 - Heibel in de top van 'bijzonder' Nedap - Management Scope
Gisteren publiceerden twee directeuren van het bedrijf een persbericht over een pijnlijk intern conflict. Veel details werden daarin niet verschaft, maar duidelijk is dat het goed fout zit in de top van dit bijzondere bedrijf.
Want bijzonder is Nedap. De onderneming, die onder meer systemen levert voor beveiliging, de herkenning van vee en die daarnaast onder meer - niet altijd feilloos werkende - stemcomputers maakt, ‘kenmerkt zich door een op ontwikkeling, ondernemerschap en eigen verantwoordelijkheid gerichte open, innovatieve en creatieve cultuur', luidt het op de eigen website.
17 december 2007 - Ruzie bij Nedap - RTL Nieuws
17 december 2007 - Nedap: ernstig meningsverschil directie en rvc - beurs.nl
SNS Securities-analist Frank van Wijk denkt dat het meningsverschil over het directiemodel wellicht verband kan houden met de invoering van een titulatuur, die momenteel nog ontbreekt. Het verschil van inzicht heeft volgens Van Wijk geen directe invloed op de winst, maar is desalniettemin negatief voor de onderneming. 'Dit bericht verhoogt het risicoprofiel van Nedap substantieel en kan leiden tot een vermindering van de managementaandacht', aldus de analist.
17 december 2007 - ’Schavuit’ Zuma kan zegen voor ANC zijn - Trouw
Binnen gingen de vinnige debatten door. Zo eiste de Jeugdliga van de partij dat alle stemmen met de hand geteld zouden worden, omdat ze fraude vreesden door de aan Mbeki gelieerde kiescommissie, die de stemcomputers zouden kunnen beïnvloeden.
17 december 2007 - Eenzijdig besluit RvC Nedap leidt tot ernstig meningsverschil - Nedap
Op grond van de wettelijk omschreven informatieverplichting melden twee leden van de directie van De Nederlandsche Apparatenfabriek ‘Nedap’ N.V. dat tussen hen en de Raad van Commissarissen een ernstig meningsverschil is ontstaan over de toekomstige directiestructuur, die intreedt bij het afscheid van een van de huidige directeuren. Zie ook: Volkskrant
16 december 2007 - Kempen Capital Management verkleint belang in Nedap - beursplaza.com
Kempen Capital Management heeft het belang in Nedap teruggebracht tot 9,85%. Dit blijkt uit een melding in het kader van de Wet Melding Zeggenschap in ter beurze genoteerde vennootschappen (WMZ). Op 13 december 2007 is de meldingsplicht ontstaan. Het belang wordt rechtstreeks reeel gehouden en bestaat uit 659.329 gewone aandelen. Het stemrecht bedraagt 9,85%. Op 1 november 2006 bedroeg het belang van Kempen Capital Management nog 10,26%, bestaande uit 686.489 gewone aandelen.
11 december 2007 - Duitsers vinden stemmen met digitale pen onveilig - Webwereld
In Hamburg zal in februari niet met een digitale pen worden gestemd, zoals aanvankelijk was gepland. De digitale pen uit Zweden blijkt niet veilig genoeg. De Duitse Chaos Computer Club (CCC) had in een video aangetoond dat er beveiligingsproblemen zijn met het systeem van het Zweedse Anoto.
11 december 2007 - Nederland past geen arrogantie over Rusland - Elsevier.nl
'Nog meer voorbeelden van feilbare democratie. De laatste verkiezingen in Nederland werden vertroebeld door onbetrouwbare, manipuleerbare stemmachines. De problemen zijn zo groot, dat bij de Europese verkiezingen in 2009 in heel Nederland weer met het rode potlood moet worden gestemd.'
10 december 2007 - Rechtszaak stemcomputers aangehouden - Webwereld
Een rechtszaak van Nedap tegen de Staat is aangehouden. De bestuursrechter wacht eerst het besluit van de staatssecretaris af over het in deze zaak ingediende bezwaarschrift.
07 december 2007 - Huidige koers Nedap goed instapmoment voor lange-termijnbeleggers - Beleggers Belangen
De boodschap van Nedap, eind vorig maand, dat de omzet dit jaar toch zal stijgen, heeft geen indruk gemaakt op de aandelenkoers. 'Een eenmaal geschaad imago – hoe onterecht ook – poets je niet makkelijk weg.' 'Nedap heeft zich fel verzet tegen de bewering dat haar stemmachines ondeugdelijk zouden zijn. ‘Ze zijn veilig, snel, betrouwbaar, transparant en controleerbaar en bovendien goedgekeurd door de autoriteiten’. Die goedkeuring is echter ingetrokken.'


Wij