Personal tools

Tips en truuks

From Wij vertrouwen stemcomputers niet


Deze website


Inloggen op de site

Als je ons wilt helpen om deze site beter te maken moet je ons eerst om een account vragen. Vroeger kon je zelf een account aanmaken, maar dat gaat niet meer nu we elke dag nieuwe spam-accounts moeten wieden. Stuur een mail naar info -at~ wijvertrouwenstemcomputersniet.nl.

Dingen veranderen

Als je eenmaal ingelogd bent staat bovenaan de pagina's die je mag veranderen een tab-blad dat 'edit' heet. In het tekstveld wat je dan krijgt kun je meestal direct zien hoe de layout werkt. Probeer geen al te rigoreuze dingen te doen en wees alsjeblieft ook niet al te boos als wij dingen terugdraaien of anders inrichten.

Veranderingen bijhouden

Je kunt je, als je eenmaal ingelogd bent, met het tabblad 'watch' bovenaan elke pagina abonneren op de pagina. Dan krijg je een e-mailtje elke keer als de pagina gewijzigd wordt. Je moet dan wel een e-mail adres opgegeven hebben toen je je aanmeldde. Als je dat niet gedaan hebt kun je alsnog een adres toevoegen via de voorkeuren (als je ingelogd bent staat dat in het menuutje rechts bovenin de pagina in de grijze balk).


Alle veranderingen

Door te klikken op 'alle veranderingen' in het oranje blokje 'handig' links van de pagina kun je een overzicht krijgen van alle pagina's op dit systeem die recentelijk zijn veranderd. Als je ingelogd bent kun je in je voorkeuren (zie het grijze balkje bovenaan de pagina) instellen dat het overzicht van de recente wijzigingen er wat mooier uitziet met alle wijzigingen aan dezelfde pagina achter een uitklapdriehoekje. Zet hiervoor de optie "uitgebreide Recente Wijzigingen" aan in het tabblad "Recente wijzigingen".


Mailinglists


Mailinglist?

"Wij vertrouwen stemcomputers niet" heeft een aantal "mailinglists" waarop je je kunt abonneren. Dat wil zeggen dat je dan e-mail krijgt als er iets gepost wordt. De eerste is 'aankondigingen' en daar kan alleen de redactie van deze site dingen op posten. Daar krijg je dus ook niet heel veel extra e-mail door. De tweede is 'discussie', en daar kan iedereen posten die er zin in heeft. Dat geeft dus ook bij vlagen veel extra mail.


Abonneren

Klik hier, voer je e-mail adres in bij de list waarop je je wilt abonneren en druk op 'aanmelden'. Je krijgt nu een e-mail waarop je moet reageren om te kijken of het adres inderdaad van jou is. Als je dat doet dan ben je geabonneerd en krijg je een mailtje met je wachtwoord dat je eventueel later nodig hebt om instellingen te wijzigen. (zie onder)


Afmelden

Mocht je er geen prijs meer op stellen om de discussie-mails of de aankondigingen-mails te ontvangen, ga dan naar de mailinglistspagina vul je e-mailadres in en klik op 'afmelden'. Een andere mogelijkheid is om naar de Algemene-discussielijstpagina te gaan en daar onderaan de unsubscribe optie te gebruiken.


Filters, folders en digests

Om 'discussie' te kunnen blijven lezen is het waarschijnlijk nodig om alle mails in een aparte folder/map te filteren. Hoe dit werkt is afhankelijk van het programma dat je gebruikt om je e-mail te lezen. In ieder geval begint de onderwerp-regel van elke e-mail die je ontvangt met "[stemcomputer-discussie]", zodat je het filter makkelijk kunt vertellen welke e-mails in de aparte folder/map moeten.

Als je wilt kun je onze mailinglistserver ook vertellen om alle mails van een hele dag aan elkaar te plakken en aan het einde van de dag te versturen, zodat je in ieder geval niet meer dan 1 mail per dag krijgt. Dit doe je door hier te klikken en vervolgens je e-mailadres en het wachtwoord dat je kreeg bij aanmelding in te voeren en dan bij de grijze balken onderaan "Set digest mode" op "on" te zetten.

Wij